Šokolado kelias Trakuose
Trakuose Jūsų laukia šokolado namuose. Kol renkasi visi svečiai, ištirpdomas šokoladas, ant viduryje šokoladinės stovinčio didelio marmuro stalo sudėliojama „amunicija“: formelės, mentelės, graibštukai, indai su riešutais, marcipanais, kremu, drožlėmis… Šokolado Meistras A. Jablonskas, trumpai ir šmaikščiai papasakoja šokolado ir manufaktūros istoriją. Prieš pradedant lieti šokoladinius saldainius, parodoma ir duodama paskanauti žaliavos, tada šokoladas temperuojamas: pilamas ant stalo ir mentelėmis vėsinamas. Vėliau liejamos formelės, ragaujamas ir pilamas kremas. Svečiai gali pabandyti gaminti saldainius patys, užsidėję vienkartines prijuostes ir kepuraites. Kol lietas šokoladas kristalizuojasi, demonstruojama triufelių ar kitokių „rankinių“ saldainių gamyba. Kai tik šokoladas formelėse sustingsta, iškilmingai skelbiama pačio šviežiausio šokolado degustacija ir ant marmuro gražiai sugula blizganti naujausia saldainių „karta“, o tada jau nebelieka ir nemėgstančių šokolado… Ko neįstengia suvalgyti, svečiai dėžutėse parsineša namo.
Susipažinę su konditerio, dizainerio profesijomis mokiniai gauna PAŽYMĖJIMUS, patvirtinančius, kad dalyvavo tikro šokolado gaminimo šou ir nuo šiol yra gero šokolado ekspertai.
Po edukacinės programos pažintis su Trakais.
- Kelionės kryptis